FM-pärlor: The Outfield

Jag har ju tidigare kommit ut som FM-rockare och nu är det dags att presentera ännu en FM-pärla. Kanske inte så känd — men ack så fin den är. The Outfields ”Your Love” från 1985. Utmärkt att köra bil till om sommaren.

Notera lejonmanarna till frisyrer. Kompgitarristens svarta linne. Hans rosa gitarr och de högt uppdragna sockorna. Och försök att inte skratta när han går fram till den målande tjejen och nickar åt hennes tavla (som är omslaget till bandets skiva).

Se videon på YouTube.

Annons

5 kommentarer

Under FM-rock, Musik

5 svar till “FM-pärlor: The Outfield

 1. eff

  Det här är min nya favoritlåt.

  Alltså, ibland vill man ju bara äta Frosties i stället för müsli med kli och sånt.

  Killen med rosa Telecaster är primäre låtskrivaren, kan nämnas. Satt och läste på om dom igår, samtidigt som jag lyssnade på låten femtielva gånger. Grymt.

 2. eff

  E C# B A

  Ackorden i verserna. För övrigt.

 3. Eff: Kul att du gillar låten! He-he, du har helt rätt i det där med Frosties vs müsli och kli. Ibland måste man helt enkelt bjuda öronen på annat än det som skapas av americanaskägg och tyska laptopelectronicakonstnärer. Hade ingen aning om att ”rosa Telecaster” var primär låtskrivare, det är onekligen lite respekt. Skivan ”Play Deep” är inte så tokig, mycket i samma stil som ”Your Love”. Förresten: tack för ackorden!

 4. eff

  John Spinks heter han. Är den enda kvarvarande originalmedlemmen i bandet, som faktiskt existerar fortfarande.

  Det är ju en snygg låt, jag älskar överdubbad sång av den typ som används på just Your Love, med mycket chorus-effekt och lite stämsångsaktig.

 5. Hmm, intressant. Jag visste inte att de fortfarande existerar. Läste också att de varit förband till Journey och Starship (vilket förstås är grym respekt i FM-kretsar). Sedan är tydligen ”Your Love” med i spelet ”GTA Vice City”. Nej, nu ska jag lyssna på ”Play Deep”. Fredag och allt … ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s