Sascha Funke

Sascha Funke

Techno som är mjuk i kanterna, lite för snäll för klubbgolven. Som istället är skön att vakna till en tidig morgon, som blir ett utmärkt soundtrack till scenen: sitta i förmiddagssolen med en kopp kaffe i handen, titta ut över hustaken, känna hur det faktiskt spritter till av danslust i kroppen emellanåt.

Det handlar om Sascha Funke och nya skivan ”Mango”, utgiven ut på Berlin-baserade etiketten Bpitchcontrol, som ju bland annat gav oss Ellen Allien & Apparats fantastiska skiva för två år sedan. Och faktum är att en viss likhet med Apparats alster i eget namn kan skönjas, fast materialet på ”Mango” är snäppet försiktigare, låter mer som en electronicafarkost som hittats svävande några kilometer upp i atmosfären. Allra bäst är titelspåret och ”Chemin de Figons”, den senare en ganska rytmisk historia med snyggt samplad gitarr i loop.

Ellen Allien släpper för övrigt mixplattan ”Boogy Bytes Vol 4” i slutet av mars, på den har hon bland annat klämt in Richardo Villalobos, Little Dragon — och Sascha Funkes ”Double Checked” från just ”Mango”.

Sascha Funke lär för övrigt vara Ellen Alliens favorit-DJ. Så bra att han kommer till Sverige i helgen, först till Nefertiti i Göteborg 1 februari, sedan till Inkonst i Malmö 2 februari. Behöver jag skriva att det hela inte bör missas?

Video, ”Double Checked”


Annons

Lämna en kommentar

Under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s