Årets skivor 2010: plats 6-10


6. Magnetic Man — Magnetic Man
Magnetic Man är dubstepens supergrupp. Det finns alltid farhågor kring dylika konstellationer, men Benga, Skream och Artwork visade — med god hjälp av gästvokalister — att pusselbitarna passade ihop. Magnetic Man är möjligen en mer kommersiell produkt än medlemmarnas egna alster, men vem bryr sig när de bjuder på dansanta resor i en galax av styva robotrytmer och mänskliga klanger. (Spotify)

7. Holy Fuck — Latin
Toronto-baserade Holy Fuck är fortfarande en väl bevarad hemlighet; på spelningen i Malmö i november kan det ha varit högst 70 personer. Holy Fuck presenterar en episk och progressiv postrock med tung rytmsektion, det ångar av psykedelisk intensitet och spelglädje. Har du missat dem har du en skatt att öppna framför öronen. (Spotify)

8. Laura Veirs — July Flame
Americana? Singer/songwriter? Jag vet inte. Och det spelar ingen roll. Laura Veirs har mutat in sin egen domän på en liten grönskande plätt på den amerikanska prärien. Folktraditionen finns där, men nog gör hon något eget av det. Omslaget var designersnyggt, titelspåret och ”Sleeper in the Valley” tillhörde årets finaste ögonblick. (Spotify)

9. Beach Fossils — Beach Fossils
Beach Fossils är de bleka, taniga killarna som var skitkassa i gympa och tidigt insåg att de skulle ägna sig åt annat istället. Knattrande gitarrer som duellerade med Shadows och Boddy Fuller, det var solindränkt 60-tal uppklätt för ett nytt sekels 10-tal, jag ville ha ha brylcreme i håret, surfa och slacka och åka nedcabbat som om morgondagen inte betydde något alls. (Spotify)

10. Salem — King Night
Michigan-trion Salem har varit bloggälsklingar ett par år nu. Fullängsdebuten var rejält efterlängtad och ingen blev väl besviken, möjligen puritanskt sinnade med en strikt uppfattning om vad som får kallas musik och hur den ska låta. För oss andra gör Salem sin kodeingoth på en häxbrygd av andebesvärjelser, obekväma gitarrslingor och loopade rytmer från DJ Skrews himmel. Salem är Fever Ray som b-skräckis i ett ruttnande white trash-landskap. (Spotify)

Annons

Lämna en kommentar

Under Årets skivor 2010, Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s