Cut Copy, Babel, Malmö, 8/11

Cut Copy

Till konserten serverar Cut Copy radioaktiva Slush Puppies-drinkar i två meter höga plastglas. Nej, riktigt så är det inte. Men de stavar med pulserande ljus (rosa grönt blått gult) som är placerade bakom bandet på scen får mig att associera till de kalla dryckerna. Kanske också för att Babel är hett, fullsmockat; det är den färgglada danspopens och extasens kväll.

Det Cut Copy-material som på skiva har en melankolisk bismak förvandlas live till en måltid bestående av ett lass Fontex-glaserade marshmallows serverade på välpolerat silverfat. Med hjälp av förinspelat material plus gitarr, bas, trummor och keyboards bjuder ett tajt och energiskt Cut Copy på de bästa låtarna från sina bägge album. Vi dansar under detta samtida väckelsemöte till ”That Was Just a Dream”, ”Strangers in the Wind” och självfallet ”Saturdays”. Det är effektivt — inte en rumpa är stilla. Finalen ”Hearts On Fire” är ett klimax som spricker upp i allsång. Sedan vill alla ha lite extra marshmallows (chokladsås, någon?), men Cut Copy vet förstås bättre: vi bör variera kosten genom att dricka ett par liter vatten och äta några skivor surdegsbröd med rivna morötter och groddar innan vi går och lägger oss.

Ska jag önska mig något extra är det fler överraskningar. Det finns i Cut Copys material potential för intergalaktiska syntäventyr, DFA-färgade rytmkalas och andra hugskott, de vet dessutom hur man remixar någonting hyfsat till någonting fantastiskt. Så varför inte ta ut svängarna, varför inte going bananas istället för ”Going Nowhere” i ganska ordinär tappning? Men det är endast en liten anmärkning i marginalen efter en röjarfest utan like.

Dagen efter konserten märker jag att jag dansat bort den där förbannade sträckningen i ryggen. Onekligen en behaglig och oväntad bieffekt av en lördagkväll i den neonrosa hedonismens tecken.

Annons

2 kommentarer

Under Musik

2 svar till “Cut Copy, Babel, Malmö, 8/11

  1. Dj Latte

    Mer slush-puppy & marshmallows till folket, var en rackarns skön kväll på babel.

  2. Livets goda. Behövs. Ack, ryggen klyddar igen. Dansa i neon, som Lena Ph skaldade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s