Nuläge vecka 21

Äsch. Mycket nu. Det är i stort sett omöjligt att få loss tid för att blogga, vi får se när det vänder. Jag kör i alla fall en liten sammanfattning av vad jag på något sett fått tid att läsa och lyssna på den senaste veckan.

Jesus of Cool

Nick Lowe — ”Jesus of Cool”
(30th Anniversary addition): Ibland är gubbrock det bästa som finns. Men vänta … gubbrock? Njae. Skivan släpptes ju för trettio år sedan och innehåller allt som ett lika delar uppkäftigt och ömsint popalbum ska innehålla. Nu i finfin återutgåva. Lyssna exempelvis på ”So It Goes” här. Och idag? Jag utnämner härmed Nick Lowe till världens yngsta och bästa gubbrockare. Lennart och Mats, håller ni med?

My Morning Jacket — ”Evil Urges” (kommande album): Pajashårdrock varvat med cowboysoulpop av högsta klass. Vet fortfarande inte om jag ska gilla utvecklingen eller inte. Men det är ju skönt att bli lite omruskad ibland.

Modey Lemon — ”Season of Sweets” (kommande album): Fint garageslammer från Pittsburgh. Dröm om ett möte mellan Fu Manchu och Jesus Lizard.
Modey Lemon – Milk Moustache.mp3 (högerklicka, Spara som)

Doris Lessing — ”Gräset sjunger” (bok): Har tagit mig i kragen och börjat läsa Lessing. Artar sig till en pageturner. Och snart kan jag revidera mitt tramsiga inlägg kring Nobelpristagaren.

Annons

Lämna en kommentar

Under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s