Nuläge vecka 17

Sool

Ellen Allien — ”Sool” (kommande album): Här är technodronningen utan Apparat och vi får således något helt annat än ”Orchestra of Bubbles”. Introvert och minimalistiskt. Men jag vill inte vara utan spår som ”Sprung” och ”Zauber”.

Booka Shade — ”The Sun and the Neon Light” (kommande album): Knappast så vasst som deras ”Movements”, men det finns ett par pärlor. Som ”Charlotte” — utlagd på deras MySpace.

Fleet Foxes — (allt): Ett My Morning Jacket i Honolulu. Kan bli något av detta. Fleet Foxes — White Winter Hymnal.mp3 (högerklicka, Spara som)

Envelopes — ”Freejazz” (albumspår): Talking Heads + Pixies + Weezer = finfin sommar.

Malmö FF (fotbollslag): Ja fan. Nu lossnar det.

www.rememberthemilk.com: Omistlig sajt för oss som behöver kom-ihåg-lappar men lätt slarvar bort dem.

Alexandramannen (bok): Att Sydsvenskans Katia Wagner är en lysande lyssnande journalist visste vi. Nu har hon skrivit en bok som gör helvetes ont, men som är helt nödvändig att läsa.

Annons

3 kommentarer

Under Musik

3 svar till “Nuläge vecka 17

  1. Tack för Ellen Allien-tipset!

  2. De nya albumen med Ellen Allien och Booka Shade är bra tycker jag. Jag har inte lyssnat så mycket på den elektroniska scenen på sistone men dessa håller måttet.

  3. Ja, det är bra saker, även om Ellens skiva överlag är lite mörk och svår. Det bästa tyska i år är annars Sascha Funkes skiva ”Mango” (med reservation för alla okända laptopvirtuoser i Düsseldorf och Berlin som jag missat).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s