Rubies

Rubies

Badboll och saftflaska, solig dag på stranden. Plask-plask. Sololjan som doftar kokos. Folk spelar beachvolley och jobbar på värsta brännan. Men jag gissar att Simone Rubi och Terri Loewenthal i kaliforniska Rubies hellre ligger under parasollet och tjuren-Ferdinand-trotsigt läser Miranda July eller Siri Hustvedt. Kanske skriver de nya poplåtar till ljudet av vågskvalp. Eller täljer de månne var sin dalahäst? De är ju helt nere med Sverige. Hänger här titt som tätt. Gör i mars-april några spelningar över riket, bland annat i Lund, Linköping och Uppsala. Och på sin debutskiva ”Explode from the Center” har de tagit hjälp av till exempel Karl-Jonas Winqvist (Blood Music, First Floor Power) plus folk från Concretes och Peter, Bjorn and John.

Det är alltså helt logiskt att Studio gjort en remix av ”Room Without a Key”, tillgänglig via Rubies MySpace-sida. Men starkaste spåret på skivan är definitivt ”I Feel Electric” (featuring vännen Feist), som i början känns lite Chromatics, men som blommar ut i den bästa låt Moloko aldrig gjorde. Resten av skivan är myspysig och Fleetwood Mac-trevlig, med små guldkorn som ”Turquoise” och ”Signs of Love” gömda i sanden. En aning oförargligt är det — men det är ju inte alltid man vill ta emot politiska käftsmällar eller få Sonic Youth-gitarrer intryckta i hörselgången. Ibland vill man bara vara ifred och ta det lugnt. Under parasoll. Softa med pop och några goda romaner.

Video: ”I Feel Electric”


Annons

2 kommentarer

Under Musik

2 svar till “Rubies

  1. eff

    På ett sätt tycker jag det låter som det kunde låtit om Olof Dreijers syrra hetat Donna Summer och inte Karin.

    Sångerskan har grymt bra röst, gillar att den är lite discosoulig av sjuttiotalssnitt.

    Mycket bra!

  2. Du har helt rätt. Och jag har blivit lite beroende av några av låtarna på skivan, igår lääängtade jag verkligen tills jag fick möjlighet att lyssna på ”Room Without a View” och just ”I Feel Electric”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s