Chromatics — Night Drive

Neon Lights

Det har ryktats om ett nytt Chromatics-album ett bra tag och häromveckan var det många som fick ropa ”Äntligen!”, för då släppte gruppen plattan ”Night Drive” — 10 nattsvarta poplåtar som parkerar någonstans mellan Blondies discorock och St Etiennes melankoliska ögonblick.

De som läst mitt tidigare inlägg om gruppen inser att jag hade höga förväntningar. Extra kul att de faktiskt infrias också. Vissa av låtarna har guppat runt på indiebloggar ett tag, men så här, uppradade på ett pärlband, inser jag att de mår ännu bättre av att samspela med varandra.

Titelspåret ”Night Drive” är fantastisk Chromatics-pop för nattliga bilfärder, precis som titeln antyder. Till de absoluta topparna hör också ”The Mask” och inte minst ”I Want Your Love”, finaste discosoulen så här långt i år. Chromatics ger sig dessutom, lite modigt, på Kate Bushs ”Running up that Hill” (det är en av tidernas, tja, 100 bästa låtar) och klarar det väldigt bra. Men allt håller inte högsta klass. Introt ”The Telephone Call” känns lite bagatellartat. Och i avslutande ”Tick of the Clock” (som klockar (sic) in på över 15 minuter) låter det som om någon somnat över klaviaturen i ett försök till provokativ ljudinstallation.

Sammantaget är dock ”Night Drive” en fantastisk samling vemodiga poplåtar som känns här och nu, som passar perfekt en tidig kväll när du sitter vid en bardisk och tittar ut genom fönstret. Över gatan blinkande neonljus, ett hjärta som klappar i mörkret.

Chromatics – I Want Your Love.mp3

Annons

2 kommentarer

Under Musik

2 svar till “Chromatics — Night Drive

  1. Den är sjukt bra, lite synd att vissa låtar om tex In The City inte är med. De kunde kanske skippat sista låten och tagit med In The City, Jesus och ett par till kanske. Men men den håller helt klart.

  2. Ja, ”In The City” hade gärna fått vara med för min del också. Kanske ville Chromatics börja lite på ny kula, ”In The City” har de ju släppt på någon CD-R tidigare. Återstår för övrigt att se om något större bolag (än Italians Do It Better) nappar och ger ut ”Night Drive”, det vore helt logiskt med tanke på hur mycket prat det är kring den. Fast nu har väl alla å andra sidan redan laddat hem den …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s