Red House Painters-listan

There’s a red house over yonder

Aaah, hösten närmar sig … dags att plocka fram en packe Bergman-filmer, koka upp en kanna rooibos, lyssna på regndroppandet och Red House Painters. Min femton-i-topp:

 1. Japanese to English
 2. Michael
 3. San Geronimo
 4. Sundays and Holidays
 5. Uncle Joe
 6. New Jersey
 7. Have You Forgotten
 8. Medicine Bottle
 9. Priest Alley Song
 10. Grace Cathedral Park
 11. All Mixed Up (video, You Tube)
 12. Take Me Out
 13. Shadows
 14. Down Through
 15. Summer Dress
Annons

4 kommentarer

Under Musik

4 svar till “Red House Painters-listan

 1. Fan vad bra! Har också haft framme dem under föregående veckor och jag gillar din lista. Musikaliskt hade jag nog också placerat Japanese To English i topp, men den pubertala texten (som visserligen har sin charm) leder nog till att Grace Cathedral Park segrar. Have You Forgotten ligger också bra till. Har bokat biljett för att se Kozelek den 23:e i Oktober. Ska du dit? Ha det fint…

 2. Håller med om att texten till ”Japanese …” känns sådär, men ändå rankar jag låten högst. Vissa av RHP:s texter är kanske lite för mycket olycklig ungdomskärlek. Men andra är ju fantastiska, som i ”Michael”: ”I got a lead from your old triple-ex-girlfriend / She said I heard he lost his mind again / I said I didn’t know that you ever did” etc.

  Blir inte Kozelek för min del. Jag bor ju i Malmö och åker inte till GBG/STHLM. Sedan har jag inte jättekoll på hans senaste Sun Kil Moon-saker. Såg honom live för ett par år sedan och det var inte dumt, så det kan nog bli fint. Han brukar spela RHP-dängor också. Ha det gott, du med.

 3. hehe sånt här är ganska kul å läsa :P
  bra!

 4. Ja, Nick Hornby hade rätt. Det är något visst med listor, de säger en del – men långtifrån allt. Dessutom kan man tillåta sig att vara sådär självupptaget nördig. Fast det är ju förstås minst lika kul att läsa andras listor också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s