Malmöfestivaltips

Langos och wokad älg på Malmöfestivalen? Nej tack. Men det finns förstås en massa saker att se och höra istället. Redaktionen tipsar särskilt om:

Fredag 17 augusti
Laakso (Mölle 2, 17.00): Vågar man hoppas på ”Västerbron” live?
Peter von Poehl (Mölle 3, 19.15): Malmöit i exil på hembesök med ny skiva i resväskan. Skira arrangemang till söta poplåtar som för tankarna till Donovan och i viss mån Lennons soloutflykter.

Lördag 18 augusti
Lloyd Cole (Mölle 2, 17.00)
The Twilight Sad (Mölle 3, 17.00): Scotch. Blended, please. En gnutta New Model Army uppblandat med Arab Strap-vemod och Mogwai-riff. Har den otacksamma uppgiften att spela samtidigt som Lloyd Cole, men vill man undvika trängsel och dessutom se herrarna bakom ”Fourteen Autumns and Fifteen Winters”, en av årets finaste skivor, är valet givet.

Tisdag 21 augusti
Logh (Mölle 2, 17.00)

Tegan och Sara

Onsdag 22 augusti
Tegan and Sara (Mölle 2, 22.00): Tvillingsystrarna spelar ofta för utsålda hus i Europa och hemma i Kanada. I sina bästa stunder levererar de rak powerpop med underfundiga texter om relationsdraman. Med nya skivan ”The Con” tycker jag att de hittat helheten; starkare låtar och fler nyanser.

Torsdag 23 augusti
Lemonheads (Mölle 2, 22.00): Det är osäkert vad Evan Dando & Co har att tillföra idag, mer än tio år efter glansdagarna. Om inte annat kan man hoppas på en fin nostalgitripp.

Fredag 24 augusti
Kocky (Mölle 3, 00.00): Avsluta festivalen med Kockys stiliga mix av klubb, pop och electro.

Annons

Lämna en kommentar

Under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s