Hälsning från Mulö

Gone Fishing

Mulö, blekingska skärgården. En aning avskuren från civilisationen. Datorlös. Definitiv bredbandsskugga. Förklarar det mesta. Det har ju varit sisådär med bloggandet på sistone. Men rykten om bloggens död är alltså betydligt överdrivna.

Dagar av regn. Vi får spendera mycket tid inomhus. Jag har med mig min nya leksak, Logitechs portabla högtalare MM50 för iPod. På kvällen samlas vi kring getost, rödvin och Jan Johanssons fantastiska och klassiska ”Jazz på svenska”, som jag nog inte kan lyssna mig trött på.

Läser ut Sven Lindqvists ”Terra Nullius”, om den vite mannens övergrepp på Australiens aboriginer. Måste-läsning för alla, en bok som både väcker häpnad och vrede. Och diskuterar viktiga skuldfrågor.

Sedan Kazuo Ishiguro och ”Never let me go”. Bra pageturner som får mig att längta efter en Ian McEwan-roman.

Försöker lyssna på Apparat och nya skivan ”Walls”. Electronican vill sig inte riktigt. Passar liksom dåligt ute bland trähus, nabbar, skär och doften av varm båtmotor. Får en ny chans längre fram när jag återser asfalt.

Steve Forbert. Jovisst. Upptäcker hans ”Alive on Arrival” (från 1978) inkastad på iPodden. Ojämn skiva, men det som är bra är väldigt bra. Till exempel ”Tonight I Feel So Far Away From Home”. Jag får återkomma till Forbert en annan gång.

Semester avlöses nu av en lång pappaledighet. Jag fortsätter att röra på mig i sommar. Med eller utan dator. Glest bland inläggen framöver, säkerligen tätare mot slutet av augusti.

Annons

Lämna en kommentar

Under Böcker, Litteratur, Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s