Pubrockens framtid?

Loaded?

Egentligen har jag inte så mycket till övers för samtida pubrock som exempelvis Libertines och Mando Diao. Men jag upptäckte att skottarna The View har ett par bra spår på debuten ”Hats off to the Buskers”, som släpptes tidigare i år. ”Wasted Little DJs” är veckans hit i lurarna. (Jo, jag vet, den släpptes på singel i fjol.) Och det finns mer, inledande ”Comin’ Down” och ”Superstar Tradesmen” rockar fint i sina tajta skinnpajer och slitna riff. Men sedan? ”Don’t Tell Me” och ”Skag Trendy” är exempel på att det ofta blir lite för mycket sunkig ale och rödnäst allsång på murriga pubar över The View för att jag skall köpa både gris och säck. På The Views hemsida kan man i alla fall lyssna på hela skivan och fundera på om slynglarna är pubrockens framtid. Förresten … pubrock? Tja, vad skall man annars kalla ett band som sägs ha tagit sitt namn från en pub i hemstaden Dundee?

Annons

3 kommentarer

Under Musik

3 svar till “Pubrockens framtid?

  1. Kolla in The Hold Steady om du vill höra på bra ny ”pubrock”

  2. Just det, du tipsade … jag kollar http://www.myspace.com/theholdsteady och http://www.theholdsteady.com … jojomen, det är tufft. Springsteen-rockern ”Stuck Between Stations” är riktigt bra!

  3. ”Stuck between stations” låter ännu bättre idag. Jag parkerar den på min Årets låtar-lista.

    Och för de som tycker att denna kommentar inte tillför så mycket kan jag berätta att jag också tar tillfället att testa min avatar. En bild skall dyka upp ovaanför inlägget. Och nej, det är inte jag på bilden, men eftersom jag är en mycket ljusskygg person fick det bli någon annan istället. Roger Daltrey, för den som undrar. Trots allt bättre än ett frågetecken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s