Åter till Montreal

Of Montreal

Ett Neutral Milk Hotel som fått solsting efter en lång dag på stranden, dricker några GT för mycket under en spontan after beach-session, drar på sig ABBA:s platådojor och med ELO:s bästa stunder i tankarna spelar in det som är en av årets vassaste skivor hittills. Jag yrar naturligtvis om Of Montreal och deras ”Hissing Fauna, Are You The Destroyer?”. För alla som inte fått nog av deras discopop kommer, lagom till Sverigebesöket1 i maj, EP:n ”Icons, abstract thee” (surprise, ännu en nonsenstitel). Den består av lite rester från inspelningen av ”Hissing Fauna” och når kanske inte riktigt upp till höjderna på denna — men räcker ganska långt ändå.

Of Montreal – Derailments in a Place of Our Own.mp3

1Spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö

Annons

5 kommentarer

Under Musik

5 svar till “Åter till Montreal

 1. Du verkar ju ha en grymt sjysst smak. Of Montreal är en vårskiva, ska dra på den nu och slänga ut alla deppiga postrockare. Man blir ju sugen på att läsa Perfect from now on förresten…
  Kolla gärna in 50listan.blogspot.com
  Det verkar som om vi Malmöbor har en fäblesse för det nördiga.

 2. Of Montreal har alltid varit ett sådant band jag diggat rejält, men som jag aldrig köpt något av på grund av mina märkliga skivprioriteringar. Det ska dock bli ändring på det, hoppas jag.

 3. Völler: Ja, ”Hissing Fauna” gör sig riktigt bra i värmen. (I Malmö har det ju varit sådant väder de senaste dagarna.) Våren och sommaren är popens bästa tid. Postrock funkar nog bäst efter mörkrets inbrott. Hoppas du inte missar Of Montreal på Debaser i Malmö (tror det är 5 maj), tyvärr kan jag inte gå på spelningen …
  För övrigt ser 50-listan riktigt bra ut!

  Hugo: Jag har inte så bra koll på deras tidigare saker, det är kanske så att du istället får tipsa om vad som är viktigast att kolla upp.

 4. I'm Tomas, and you're not

  Jag kan förtälja att många av låtarna på ”Hissing..” har perfekt beat att springa till (prova själv till ”Gronlandic Edit”), och jag lovar att det blir sjuinihelvete mycket roligare att springa. Är det klart med spelningen på Debaser då?

 5. Jogga med Of Montreal – skall testas!

  Enligt http://www.ofmontreal.net finns Malmö med på turnéprogrammet, 5 maj. Skulle det inte passa kan man ju ta sig till Loppen i Köpenhamn 6 maj.

  Of Montreal kommer förresten till Emmabodafestivalen 26-28 juli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s