Windmill

Windmill

Vad gör finnarna i 22 Pistepirkko nuförtiden? Har de kanske startat ett nytt band tillsammans med Flaming Lips? Ja, man skulle kunna tro det när man lyssnar på Windmill och skivan ”Puddle City Racing Lights”, producerad av Earlies-mannen Tom Knott. Det är lite heliumkänsla över Matthew Thomas Dillons röst och det verkar som om han tagit sånglektioner hos Johanna Newsom, för han låter som en manlig motsvarighet till henne.
Låtmaterialet är ofta stillsamt och finstämt, som i de pianobaserade spåren ”Boarding Lounges” och ”Fashion House”, plus avslutande ”Replace Me”. Men i exempelvis ”Tokyo Moon” och ”Fluorescent Lights” hör jag också kostymklädd engelsk pop med små stråk av avig DIY-känsla.

Windmill och ”Puddle City Racing Lights” kan nog bli ett gott sällskap under både regniga vårdagar och soliga försommarkvällar i år.

Windmills MySpace-sida innehåller några smakprov från skivan plus en okej version av ”Love Will Tear Us Apart”.

Annons

1 kommentar

Under Musik

Ett svar till “Windmill

  1. Aha, där ser man! Ser även att du skrivit om Radical face här nedanför, av en händelse fick jag den på posten idag tillsammans med Benoit Pioulard-sjuan som Niklas av en annan händelse hade god smak att skriva om idag. Det är lite för många sammanträffanden för att det ska vara hälsosamt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s